joi, 9 aprilie 2009

diverse

DESPRE CONTESTAREA DECIZIILOR DE PENSII pentru Cadrele militare in rezerva sau retragere a caror drepturi de pensii au scazut ca urmare a recalcularii sau revizuirii pensiilor

Cadrele militare in rezerva sau retragere a caror drepturi de pensii au scazut, ca urmare a recalcularii, sau revizuirii pensiilor, la primirea deciziilor trebuie sa formuleze contestatii cat mai pertinente posibil.

Contestatia o scrie fiecare, nu sunt tip si trebuie facuta in termenul legal de 30 de zile asa cum prevede Leg.263/2010, de la primirea respectiv de la data postei locale.

Se poate contesta inclusiv scoaterea petentului din baza de calcul a pensiei asa cum era prevazuta in legea 164/2001 si trecerea abuziva in baza de calcul prevazuta de leg.165/2011(OUG 1).

Se poate contesta tabelul cu venituri realizate daca sa constata diferente intre ce stie petentul si cel oficial.

Se poate contesta dupa caz incadrarea gresita sau neancadrarea in una din grupele de munca, pentru o anumita perioada de activitate.

Se poate contesta ne introducerea primelor sau a altor sporuri specifice in baza de calcul.

Se poate contesta neincluderea in baza de calcul a salariilor compensatorii pentru care s-a retinut impozit.

In cazul persoanelor care au lucrat dupa iesirea la pensie, pentru a putea beneficia de cumularea vechimii, trebuie sa se adreseze cu Cartea de Identitate la Casa teritoriala de Pensii de unde o sa primeasca Adeverinta cu locurile de munca si cu vechimea suplimentara. Aceasta se trimite in original, împreuna cu cererea sa in care se specifica ca nu beneficiaza de alt tip de pensie., impreuna cu Contestatia, sau separat, titularul pastrand o copie.

Contestatiile trebuie obligatoriu trimise cu confirmare de primire la Casa Sect. de Pensii a M.Ap.N. cu specificarea PENTRU COMISIA DE CONTESTATII.

Termenul legal de raspuns de la data primirii este de 45 de zile si curge de la data confirmarii primirii, sau de la data trimiterii.

La expirarea acestui termen, in caz de solutionare nefavorabila, sau de neprimire a raspunsului, se deschide proces la instanta competenta de la domiciliul paratului.


2 comentarii:

  1. Poate ca ar fi interesant sa postati si fotografii,articole,etc,care sa readuca in memorie viata de zi cu zi in unitatile din care ati facut parte? Am fost,de exemplu,militar in termen la UM 01042 in 1987-1988,dar nu am gasit nimic referitor la aceasta unitate,pe net,din acea vreme,desi am ramas legat sufleteste de aceasta si de oamenii de acolo,de Curtea de Arges,de Cheile Argesului,de Vilsan,de Vidraru si de alte locuri unde intotdeauna imi voi dori sa revin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! Va asteptam la noi pe site si dorim sa ne spuneti parerea dvs. despre el. De asemenea pentru o mai buna vizibilitate in motoarele de cautare a site-urilor noastre am dori sa ne creati un link de intoarcere in site-ul dvs. cu adresa site-ului nostru, asa cum este in sectiunea noastra "Filiale judetene". Va multumim!

    RăspundețiȘtergere